الن ووسالو، پژوهشگر فنلاندی و مادر درنای سیبری، در ۹۵ سالگی درگذشت
![الن ووسالو، پژوهشگر فنلاندی و مادر درنای سیبری، در ۹۵ سالگی درگذشت الن ووسالو، پژوهشگر فنلاندی و مادر درنای سیبری، در ۹۵ سالگی درگذشت](https://aynekhabar.ir/ayna/uploads/2025/01/درنای-سیبری-300x190.jpg)
به گزارش آینه خبر، این دانشمند برجسته که ساکن شهر رویان در استان مازندران بود، عصر روز چهارشنبه پس از سالها تلاش علمی و زیستمحیطی چشم از جهان فروبست. ووسالو که دانشآموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو.سی.ال.ای (UCLA) آمریکا و دارای مدرک کارشناسی ارشد روزنامهنگاری بود، بیش از ۵۰ سال از عمر خود را به مطالعه و حفاظت از پرندگان مهاجر در مازندران اختصاص داد.
او پس از ازدواج با همسر ایرانیاش، پنج دهه پیش به مازندران مهاجرت کرد و در شهرهای فریدونکنار، بابلسر و در نهایت رویان ساکن شد. ووسالو با مشاهده دستههای باقیمانده از گله غربی درناهای سیبری که هر سال به فریدونکنار مهاجرت میکردند، به این منطقه علاقهمند شد و برای همیشه در مازندران ماندگار شد.
این پژوهشگر پرتلاش علاوه بر فعالیتهای علمی در حوزههای جانورشناسی، پرندگان مهاجر، بیوتکنولوژی، بیوشیمی و نانوتکنولوژی، با دانشگاههای معتبر کشور از جمله دانشگاه مازندران نیز همکاریهای گستردهای داشت. علاقه وافر او به درناهای سیبری باعث شد که برای دههها در فریدونکنار حضور مستمر داشته باشد و به بخشی جداییناپذیر از جامعه محلی تبدیل شود.
ووسالو در طول سالها فعالیت خود، نهتنها به پژوهشهای علمی پرداخت، بلکه تلاش کرد تا با فرهنگسازی و گفتوگو با شکارچیان و دامگاهداران محلی، آنها را به ترک شکار متقاعد کند. اقدامات او نقش بسزایی در افزایش آگاهی عمومی و کاهش شکار پرندگان مهاجر در منطقه داشت.
تلاشهای بیوقفه الن ووسالو از او چهرهای شناختهشده و تأثیرگذار در حوزه محیط زیست و پرندگان مهاجر ساخت. او نخستین پژوهشگری بود که در ایران مطالعات علمی روی درناهای سیبری را آغاز کرد و نتایج تحقیقات خود را در همایشهای متعدد داخلی و بینالمللی ارائه داد. فعالیتهای او بارها در رویدادهای محیطزیستی مورد تقدیر قرار گرفت و در سال ۱۳۹۶ نیز در نخستین همایش زیستوران بوم ایران در ساری، بهپاس چند دهه تلاش در زمینه حفاظت از پرندگان مهاجر، تجلیل شد.
درگذشت الن ووسالو ضایعهای بزرگ برای جامعه علمی و محیطزیستی ایران و جهان بهشمار میرود. یاد و تلاشهای او برای حفاظت از طبیعت و پرندگان مهاجر همواره زنده خواهد ماند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰